היסטוריון מוכר למחצה נתקל בבית קפה תל אביבי בבמאי ההוליוודי קוונטין טרנטינו, שמשתף אותו בחיפושו הנואש אחר רעיון לסרטו הבא – והאחרון. בתמורה הוא מקבל מהמחבר סיפור לא מוכר מההיסטוריה המקומית: פרשת הנקמה של שלוש נינג'ות פלסטיניות בקיבוץ שהוקם על אדמות כפר פלסטיני, שנכבש ב-1948.
כיוון שהתיעוד ההיסטורי היחיד לאירוע חבוי בארכיונים וכתוב בבליל של ערבית, יפנית ועברית, טרנטינו מפציר בהיסטוריון להעלות את הפרשה על הכתב באופן מסודר, כבסיס לסרט שעתיד להפוך לשירת הברבור של הקריירה הקולנועית שלו. כך מתוודעים הקוראים למבצע "אנתקאם", שגיבוריו הראשיים – נעימה, מחמד ומחמוד – יוצאים לחפש צדק ומוצאים נקמה בסדרה של מעשי אלימות העולים על כל דמיון.
אנתקאם – אגדת נינג'ה הוא החלק השני בטרילוגיית זעם אצור של ההיסטוריון אדם רז. הוא מתרחש בישראל של היום, פלשתינה המנדטורית, זירות אגרוף בסין, אחוזה מסתורית ביפן ובית דיור מוגן בכפר סבא – שבו מסתתר אוסף ספרי הפאלפ פיקשן הטוב בעולם – ונע בין שאלות פילוסופיות והיסטוריות לתיאורים שופעים של דם ניתז ואיברים שניתקו ממקומם הטבעי.
אדם רז הוא היסטוריון וחוקר בעקבות – המכון לחקר הסכסוך הישראלי-פלסטיני. רז פרסם ספרים ומאמרים רבים הנוגעים, בין היתר, להיסטוריה של הסכסוך הישראלי-ערבי, לתוכנית הגרעין הישראלית ולתיאוריה פוליטית. מספריו האחרונים בהוצאת פרדס: הדרך לשבעה באוקטובר: בנימין נתניהו, הנצחת הסכסוך והידרדרותה המוסרית של ישראל (2024); הלקסיקון של הברוטליות: מונחים מרכזיים ממלחמת עזה (ביחד עם אסף בונדי, 2025). לאחרונה יצא ספרו Loot: How Israel Stole Palestinian Property (Verso, 2024). הספר אנתקאם – אגדת נינג'ה הוא החלק השני בטרילוגיית זעם אצור, הנפתחת בספר המנקה טטיאנה – סיפורו של סמרטוט מדבר.